Film

BALLETTGUTTENE

De tre 14 år gamle guttene Lukas, Syvert og Torgeir er som de fleste andre ungdommer, bortsett fra at de har en litt uvanlig drøm. De vil nemlig bli ballettdansere. Helst i verdensklasse.

Cinemateket USF
Søndag 3. mai kl 19.00
Tirsdag 5. mai kl. 21.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 50 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Det beste de vet er å kjenne gleden over å kunne bevege seg fritt og glemme alt annet enn dansen. Men å holde motivasjonen og disiplinen oppe er ikke bare enkelt, og konkurranser og møter med erfarne utøvere og lærere gjør at de fra ung alder kontinuerlig er nødt til å tenke over sine egne ambisjoner.

I Ballettguttene deltar kompisene i sine første konkurranser, de svetter seg gjennom opptaksprøver og opplever at medgang og motgang fordeler seg ulikt blant dem. For Syvert er det vanskelig å satse alt når skolen og foreldrene forventer gode karakterer, mens Lukas ikke kan se for seg et annet liv enn det blant ballettstjernene. Når sistnevnte blir invitert til å prøvedanse for Royal Ballet School i London, blir det et veiskille for både ham selv og vennegjengen.

Ballettguttene er en film om vennskap, ambisjoner, identitet og lidenskap, som følger de tre guttene gjennom fire år. Filmen har allerede gjort stor suksess utenfor Norges grenser og blitt vist på en tjuetalls internasjonale filmfestivaler. Den har også vunnet flere priser – både den 59 minutter lange fjernsynsversjonen og denne kinoversjonen på 75 minutter.

red./olepTilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.