Konsert

ÁSGEIR

Islandsk musikk og poesi fra sagaøyens mestselgende artist. Supportband Tenterhook og Lay Low

Røkeriet USF
Torsdag 4. desember
Dørene åpner kl. 19.00 / konsertstart kl. 20.00
To supportband
Billetter kr.300 / 250 (Student)
Forsalg Billettservice.no
Billettsalg også hos Apollon i Nygårdsgaten
Vergeordning for de under 18 år - informasjon om vergeordningen her

Ásgeir Trausti, eller bare Ásgeir som han nå kaller seg ute i den store verden, ble nærmest en sensasjon da hans album «Dýrð í dauðaþögn» ble utgitt på Island. Vakre og melankolske sanger og deres uvanlige poesi - i hovedsak skrevet av Ásgeris 72 årige far - fanget umiddelbart den Islandske folkesjelen og albumet ble det mestselgende av en islandsk artist noensinne! Da han gjorde sin aller første konsert i Bergen, tidlig i februar i år, var det utsolgt lang tid i forveien og stemningen i den intime rockeklubben var helt sakral. Nå vender Ásgeir tilbake til Bergen, denne gang er det Røkeriet på USF som får gleden av å huse denne helt enestående artisten.

Albumet lå som nummer en på hitlistene på sagaøyen i vest i ukesvis, og satte altså tidenes salgsrekord. Ikke verst med tanke på at Island blant annet har artister som Sigur Rós, Of Monsters And Men og ikke minst superstjernen Bjørk å skilte med.

Faktisk kan hele 10% av øyrikets befolkning skilte med å ha kjøpt albumet til Ásgeir. Albumet ble forøvrig belønnet med hele fire priser under Iceland Music Awards (deres variant av Spellemannsprisen) samt en nominasjon til den prestisjefylte Nordic Music Awards.

Albumet ble spilt inn på nytt på engelsk, med hjelp fra vår bergensvenn John Grant, for å kunne nå ut til et større publikum. Tittelen på albumet er "Into The Silence".

21-åringen Ásgeirs musikk er folkpreget pop ispedd en liten dose elektronika, og kan minne litt om vår egen Thomas Dybdahl. Det er stemningsfullt og uhyre vakkert.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.