Foredrag

NORSK ANIMASJON I 100 ÅR

I forbindelse med 100-årsmarkeringen for norsk animasjon kommer Gunnar Strøm og holder foredrag

Cinemateket USF
Tirsdag 3. desember kl. 20.00
Gratis for medlemmer
Kr 40 for andre

Gunnar Strøm er Norges aller fremste ekspert på animasjon og  førsteamanuensis i film og fjernsyn ved Høgskulen i Volda. Det han ikke kan om animasjon er ikke verdt å vite.

Strøm er mannen som startet den norske animasjonsutdanningen i Volda i 1992. Han har skrevet en rekke bøker og artikler om animasjonsfilm, og var styremedlem i Association Internationale de Film d’Animation (ASIFA) 1988-2000,  generalsekretær i 1991-1994 og vise-president i perioden 1997-2000. Han var også tidligere styremedlem i EUs animasjonsprogram CARTOON.

I 1994 startet han Oslo Animation Festival (Animerte Dager), som nå heter Fredrikstad Animation Festival. Festivalen deler hvert år ut statuetten «Golden Gunnar» til prisvinnerne. Han har dessuten programmert for og vært jurymedlem på en lang rekke filmfestivaler over hele verden.

red./olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.