Film

FILM: HARUS REISE, REGI MASAHIRO KOBAYASHI

Road trip på japansk vis, og en nytelse i skuespillerkunst

Haru to no tabi. Regi: Masahiro Kobayashi, Japan, 2010. Manus: Masahiro Kobayashi. Foto: Kenji Takama. Musikk: Junpei Sakuma. Medv: Tatsuya Nakadai, Eri Tokunaga, Hideji Otaki m.fl. Japansk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 2 t 14 min.

Haru's Journey
En forblåst hytte på stranden. Brått slenges døren opp og den eldre fiskeren Tadao halter ut – frustrert og rasende. Bak følger hans barnebarn Haru, som forgjeves forsøker å stanse ham, men som snart innser at hun bare må følge etter. Slik starter en rundreise på Hokkaido (med en liten avstikker til Honshu) og et dypdykk ned i en japansk kultur slitt mellom tradisjoner og den moderne virkelighet. For hvert stopp, hvert møte, rulles biter av forhistorien opp. Den smertefulle prosessen med å konfrontere fortidens feil balanseres hele tiden opp mot det verdifulle i innsikt og tilgivelse.

Som i alle Masahiro Kobayashis filmer er det skuespilleren som for lov til å bære det hele, og veteranen Tatsuya Nakadai (Yojimbo, The Human Condition, Ran) gjør her sin første rolle for regissøren. Sammen med den unge Eri Tokunaga og en rekke kjente fjes fra den japanske filmhistorien er dette en ren nytelse i skuespillerkunst.

red.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billetter selges ved inngangen like før visning.

NB: GRUNNET OMBYGGING PÅ USF HAR CINEMATEKET MIDLERTIDIG INNGANG FRA DØR C. SE SKILTING.

NB: AV SAMME GRUNN KAN VI DESSVERRE IKKE TILBY ADGANG FOR RULLESTOLBRUKERE. DETTE ER EN MIDLERTIDIG ORDNING OG ETTER NYÅPNINGEN AV USF 6. MARS VIL DET VÆRE TERSKELFRI ADGANG TIL ALLE VÅRE LOKALER.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.