Konsert

PIXEL + WORLD SERVICE PROJECT

I Bergen får vi høre to band; norske Pixel og engelske World Service Project i dobbeltkonsert på Sardinen USF torsdag 8. november.

Match & Fuse prosjektet er et europeisk samarbeid som startet i 2011, og som samler unge band i crossoversjangeren mellom rock, jazz og pop på turnéer og årlig festival.

WORLD SERVICE PROJECT

Punkjazz-bandet WorldService Project (WSP) sies så være noe av det mest spennende fra jazzlandet på de britiske øyer om dagen. Pianist Dave Morecroft leder bandet gjennom en raspete, muskuløst og groovy estetikk mellom strukturerte komposisjoner og fri improvisasjonsflyt. WSP har rukket å gjort seg bemerket på jazzscener over hele Europa. Så se for deg en firkamp mellom av Frank Zappa, Weather Report, Stravinsky og Meshugga. Intenst og eksperimentelt, men med smilet på lur.

Dave Morecroft (keys), Tim Ower (sax), Raphael Clarkson (trb), Conor Chaplin (bass), Neil Blandford (dr).

Hør World Service Project på Soundcloud
Web: http://worldserviceproject.tumblr.com/

 

PIXEL

Hovedpersonen i Pixel er bassisten Ellen Andrea Wang (25) som ble synlig i norsk jazzbransje da hun overtok etter Bjørn Kjellemyr i Dag Arnesens Norwegian Song-trio i 2010. Bandet er et energisk indie-jazz band. Ved å kombinere indie-rockens energi med improvisatorisk fleksibilitet i en post-bop kombinasjon, bryter Pixel ned kjente musikalske elementer og danner nye kombinasjoner i orginale lydlandskap.

Pixel ble i slutten av 2011 signert av det amerikanske plateselskapet Cuneiform Records. Pixel er det første norske bandet som er blitt signert av plateselskapet som bl.a gir ut andre band som Soft Machine, John Surman,The Claudia Quintet/Kurt Elling and Theo Bleckmann. Bandets låt «Call me» blir spilt hyppig på amerikanske radiostasjoner og albumet ligger inne på topp 20 plassering på flere amerikanske jazzradiostasjoner!
Med debutalbumet «Reminder» som kom 8.mai 2012 har gruppen fått strålende anmeldelser i norsk presse.
Ellen Andrea Wang (bass), Jonas Vemøy (trompet), Harald Lassen (saksofon), Jon Audun Baar (trommer).

Hør Pixel på Soundcloud
Web: http://pixelband.no/


Billetter selges ved inngangen 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.