Film

FILM FRA BIFF: THE QUEEN OF VERSAILLES

Tirsdag vises The Queen of Versailles om nyrike amerikanere i finanskritisk fall.

The Queen of Versailles. Regi: Lauren Greenfield, USA, 2012. . Foto: Tom Hurwitz. Medv: David Siegel, Jackie Siegel m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger , 1 t 40 min.

The Queen of Versailles
Når vi først møter dem, bor David and Jackie Siegel i et 2500 kvadratmeter stort herskapshus i Florida. I alle fall foreløpig. Planen er å flytte inn i noe litt mer romslig, et tre ganger så stort palass modellert etter slottet i Versailles, der deres syv barn og utallige hunder kan bevege seg fritt. Penger er ingen begrensning: Gjennom hardt arbeid, billig kreditt og aggressiv markedsføring har David solgt timeshare-leiligheter til tusenvis av amerikanere. Ekteparet Siegel lever godt på selge den amerikanske drømmen til folk flest, en drøm de selv har realisert.

Finanskrisens utbrudd i 2008 varsler nye tider for David og hans 30 år yngre kone. Hele formuen står plutselig på spill, og usikkerheten fører til endringer i livsstil og personlighet. The Queen of Versailles skildrer finanskrisen fra samfunnets øverste sjikt, og gir et fascinerende innblikk i hvordan det er å være på toppen når grunnen begynner å slå sprekker.

Lauren Greenfield (født 1966) er en amerikansk kunstner, fotograf og filmskaper. Hun har regissert en rekke kortfilmer, samt dokumentarene Thin (2006) og Sundance-prisvinneren The Queen of Versailles (2012).

BIFF

OBS: Forhåndssalg til BIFF-filmene på Bergen Kinos nettsider og billettskranker.

Billetter selges ved inngangen like før visning.

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.