Film

FILM: ALWAYS - SUNSET ON THIRD STREET (DEL 1), JAPAN 2005

Always. Regi: Takashi Yamazaki, Japan, 2005. Manus: Takashi Yamazaki og Ryota Kosawa, etter en tegneserie av Ryôhei Saigan. Foto: Kôzô Shibasaki. Musikk: Naoki Sato. Medv: Maki Horikita, Hidetaka Yoshioka, Shin'ichi Tsutsumi, Koyuki, Hiroko Yakushimaru m.fl. Japansk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 2 t 12 min.

Always - Sunset on Third Street (del 1)
I Takashi Yamazakis Always - Sunset on Third Street reiser vi tilbake til 1958, året Tokyo Tower ble bygget. I skyggen av det enorme radiotårnet møter vi et nabolag i Shitamachi med en broket samling mennesker, og deres håp og forventninger til framtiden under den sterke økonomiske veksten i etterkrigstidens Japan.

Filmen er spekket med små historier hvor sorgene aldri helt overdøver gledene, men kanskje mest av alt er den en hyllest til 1950-tallets Tokyo.

Always - Sunset on Third Street var den store vinneren under Japan Academy Awards i 2006 med hele 12 priser, og sto sentralt i en bølge av japansk 1950-tallsnostalgi.

Henrik Bardum

GRATIS ADGANG


 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.