Film

BIFF: THE TUNDRA BOOK, RUSSLAND 2011

Visuelt mesterlig om overlevelsesevne.

Vukvukai har levd alle sine 72 år på tundraen lengst nord i det nord-østre hjørnet av Russland. Hele Vukvukais eksistens er sentrert rundt reinflokken: Sammen med sin utvidede familie gjeter han reinsdyr, spiser reinsdyr og går kledd i reinsdyrskinn. Tsjuktsjifolket lever på en halvøy nord for polarsirkelen, og er i nær sagt alle viktige henseende avskåret fra den moderne verden. Det eneste koblingen de har til vår virkelighet er telefonen de innimellom sveiver i gang for å holde sprakete samtaler med venner og kjente, og beltebilene som iblant kommer rullende over isen.

Dokumentarfilmen TUNDRA BOOK byr på et sjeldent møte med et folk som takket være tilfeldigheter har fått beholde sin eldgamle nomadiske kultur og levevei inn i det tjueførste århundret. Regissør Aleksei Vakrushev veksler mellom et distansert, observerende billedspråk og kunstferdig manipulasjon av bilder som mest av alt ser ut som abstrakte malerier. Resultatet er en opplevelse som på en og samme tid fremstår som både fremmed og underlig kjent.

Mer info: http://www.biff.no/filmbase/2012/tundra_book.html

Billetter: http://purchase.filmweb.no/TicketSale/ChooseSeats.aspx?showId=710791


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.