Film

FILM: THE PLAYER - ROBERT ALTMANS FILM OM FILM, USA 1992

The Player. Regi: Robert Altman, USA, 1992. Manus: Michael Tolkin. Foto: Jean Lepine. Musikk: Thomas Newman. Medv: Tim Robbins, Greta Scacchi, Fred Ward, Whoopi Goldberg, Dean Stockwell, Sydney Pollack m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 2 t 4 min.

The Player
Griffin Mill er filmprodusent. Han er med på å avgjøre hvilke filmmanuskripter som skal brukes av de store Hollywoodstudioene - hva som lager en god eller en dårlig historie. Hver dag får han høre de mest vanvittige ideer. Det er mye penger på spill og alle vil vinne, uansett hva som kreves. Imidlertid kan ingen konkurrere med Mills private "plot" blant alle disse manuskriptene. Han prøver nemlig å bli kvitt manusforfatteren som han tror skal myrde ham, samtidig som han må kjempe for sin posisjon i selskapet og rydde vekk alle mulige konkurrenter. Han deltar i flere spill og må vinne dem alle.

Mills klarer å vikle seg inn i et mord. Når politiet begynner å forfølge ham, drar han til et luksuriøst gjemmested i ørkenen - alt i ren amerikansk filmstil. Denne gangen er det imiderltid hans eget liv som står på spill. Som i hans daglige arbeid, må han sette alle delene sammen for å skape enda en suksess.

The Player er en film om film. Den leker med konvensjoner, og klarer å utfordre og overraske sitt publikum. Dessuten oppnår regissør Robert Altman å gi oss et svært underholdende innblikk i filmverdenen, blant annet med en rekke filmreferanser, skarp satire og mørk humor.

kaja/red.

Billetter selges ved inngangen før visning.
Ordinær kr 80
Medlemspris kr 40
Medlemsskap i Cinemateket og Filmklubben kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.