Film

NY RUSSISK FILM: FAUST, 2011

Faust. Regi: Aleksandr Sokurov, Russland, 2011. Manus: Aleksandr Sokurov, Marina Koreneva og Yuri Arabov etter et skuespill av Johann Wolfgang von Goethe og en roman av Thomas Mann. Foto: Bruno Delbonnel. Musikk: Andreij Sigle. Medv: Johannes Zeiler, Anton Adasinsky, Isolda Dychauk, Georg Friedrich, Hanna Schygulla m.fl. Tysk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 2 t 14 min.

Faust
Vitenskapsmannen Heinrich Faust er besatt i sin søken om kunnskap. Han prøver desperat å forstå livet, og hva det er som får verden til å fungere. Han er villig til å gjøre alt for å forstå, og graver til og med i lik i et forsøk på å lokalisere menneskets sjel. En dag møter han Mauricius, en utsending fra djevelen som kan tilby Faust alt han ønsker seg, inkludert den vakre Gretchen, i bytte mot sjelen hans og evig fordømmelse.

Filmen er løst basert på på den tyske legenden om Faust som selger sjelen sin til djevelen i bytte mot ubegrenset kunnskap og kjødets gleder. Manusforfatterne har tatt utgangspunkt i to av de mest kjent gjenfortellingene, skuespillet "Faust" av Johann Wolfgang von Goethe fra 1808 som kanskje er den mest kjente, og romanen "Doktor Faustus: Das Leben des deutschen Tonsetzers Adrian Leverkühn, erzählt von einem Freunde" fra 1947 av Thomas Mann som er en av de siste.

Faust er siste film i en serie der regissør Aleksandr Sokurov utforsker den ødeleggende effekten av makt. De første tre filmene er biografiske drama, Moloch (1999) om Adolf Hitler, Taurus (2001) om Vladimir Lenin og Sonne (2005) om den japanske keiseren Hirohito.

Tekst Kaja

Billetter selges ved inngangen før filmen starter.
Kr 40 medlemmer
Kr 80 ordinær
Medlemsskap kan kjøpes for kr 100
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.