Film

FILM: THE MISFITS, 1961 - MED MARILYN MONROE

The Misfits. Regi: John Huston, USA, 1961. Manus: Arthur Miller. Foto: Russell Metty. Musikk: Alex North. Medv: Clark Gable, Marilyn Monroe, Montgomery Clift, Thelma Ritter, Eli Wallach m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, s/hv, 2 t 4 min.

The Misfits
Roslyn er nyskilt og ensom. Husvertinnen Isabelle presenterer henne for Guido, en eksmekaniker som har holdt seg unna kvinner siden hans kone døde. Guido liker Roslyn svært godt, men når han presenterer henne for cowboyen Gay Langland, er det Roslyn og Gay som blir forelsket. Langland tar med seg Guido og Perce Howland, en utslitt rodeorytter, på en tur i ørkenen for å fange "misfits" – herreløse hester - og de inviterer Roslyn med for å bivåne jakten.

Under innspillingen hadde Monroe med seg Paula Strasberg – kona til Lee Strasberg, mannen bak "method acting" - som blandet seg inn i personinstruksjonen av Monroe – til regissør Hustons store irritasjon. Monroe hadde nettopp fullført kurset ved skolen deres i et forsøk på å bli en bedre karakterskuespiller og komme seg vekk fra stempelet som en dum blondinne som bare kunne spille komedier. Lee mente til sin død at Monroe var en av tidenes beste skuespillere, ved siden av Marlon Brando.

The Misfits markerte slutten på to store skuespillerkarrierer. Gable døde ti dager etter innspillingen. Han ville gjøre rollen på sin egen maskuline måte, og krevde å utføre egne stunts, noe som blant annet innebar å kjempe med ville hester i ørkenvarmen. Også for Monroe markerte innspillen slutten på karrieren. Etter innspillingen skilte hun seg fra Arthur Miller, var mye syk - både fysisk og psykisk - og fortsatte å misbruke piller og alkohol.

olep/red.

Billetter selges ved inngangen
kr 80 ordinær
kr 40 medlem
medlemskort kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.