Film

FILM: ALL ABOUT EVE, 1950 - MED MARILYN MONROE

All About Eve. Regi: Joseph L. Mankiewicz, USA, 1950. Manus: Joseph L. Mankiewicz, etter en novelle av Mary Orr. Foto: Milton Krasner. Musikk: Alfred Newman. Medv: Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders, Marilyn Monroe m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, s/hv, 2 t 18 min.

All About Eve
Anne Baxter spiller Eve, en vakker, men intrigant, ambisiøs og slu ung skuespillerinne. Hun har som prosjekt å frarøve Margo Channing hennes status ved teateret. Eve gir seg ut for å være en stor beundrer av Margo, teaterets aldrende stjerne. Margo finner Eves smiger flatterende og ansetter henne som sin personlige sekretær. Eve suger til seg den store stjernens erfaring, og overtar omsider hennes domene. Den unge må ødelegge den eldres liv og anseelse for å nå de store høyder.

Alt om Eva er filmet på location i et teater i San Francisco. Den litterære kvaliteten over manuskriptet gir filmen en sofistikert patina. Regissør Joseph L. Mankiewicz vektlegger dialogen fremfor billedspråket, og Alt om Eva oppnådde kultstatus nettopp på grunn av sine vittige verbale poenger. Den rene scenografien støtter opp om dynamikken i dialogen. Seks skuespillere i en trappeoppgang i dialog med Bette Davis gir ingen klaustrofobisk følelse, men en ørens fryd!

Marilyn Monroe har den lille rollen som Miss Caswell, en jente som er villig til å gjøre hva som helst for å bli berømt, men uten noe særlig talent. Rollen skulle egentlig gå til Angela Lansbury, men Monroe fikk den etter lobbyvirksomhet fra agenten hennes. Hun var fortsatt svært uerfaren, og ryktene sier at Davis kuet henne så mye at hun flere ganger løp fra settet for å kaste opp.

red./olep

Billetter selges ved inngangen
kr 80 ordinær
kr 40 medlem
medlemskort kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.