Film

FILM: MUSIKK FOR BRYLLUP OG BEGRAVELSER - MUSIKK GORAN BREGOVIC

Musikk for bryllup og begravelser. Regi: Unni Straume, Norge, 2002. Manus: Unni Straume. Foto: Harald Gunnar Paalgard. Musikk: Goran Bregovic. Medv: Lena Endre, Bjørn Floberg, Rebecka Hemse, Petronella Barker, Goran Bregovic, Kristoffer Joner m.fl. Svensk, norsk og engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 37 min.

Musikk for bryllup og begravelser
Etter at hun mistet sitt eneste barn og skilte seg fra ektemannen, trakk forfatteren Sara seg tilbake til eks-mannen Peters kjølige villa ved havet. Nå har hun fått tilbake lysten på å leve og møte andre mennesker. Hennes siste roman er en suksess og hun har nettopp leid ut kjellerleiligheten til en jugoslavisk flyktning, spilt av Goran Bregovic, en musiker som trekker et helt sigøynerorkester inn i Saras hus og liv.

Handlingen utløses i det Sara blir oppsøkt av sin eksmann i et underlig lune, og så finner ham neste morgen, i leieboerens tomme hybel - skutt. Dette fører henne sammen med de øvrige kvinnene i mannens liv - hans nye modellkone, hans aldrende, glemsomme mor, og en av hans mange henførte studiner. Samtidig lar hun leieboeren få en stadig større plass i livet hun nå vil prøve å leve.

Musikk for bryllup og begravelser er en moderne skandinavisk fortelling og en film i beste europeiske tradisjon, om vårt behov for orden og samtidig lengsel etter kaos. Den er nærgående, aktuell og underholdende, fortalt med krevende alvor og løssluppen humor. Og ikke minst mye musikk. Goran Bregovic står for den, både on- og off-screen, og gjør nær sagt som vanlig en formidabel jobb som tonesetter av handlingen.

red.

Billetter
kr 80 ordinær
kr 40 medlemer
kr 100 medlemsskap
Selges ved inngangen

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.