Film

FILM: REUNION - FØR BOMBENE FALT - 10 DAGER FØR NATO BOMBET KOSOVO

Før bombene falt. Regi: Jon Haukeland, Norge, 1999. . Foto: Jon Anton Brekne og Monica Ulseth. Musikk: Lars Gudmestad. Engelsk og norsk tale, engelske undertekster. DVD, farger, 30 min.

Før bombene falt
Nesten to uker før NATO startet sin bombing av Jugoslavia, møttes en gruppe serbiske og en gruppe albanske studenter i Montenegro for å snakke om en løsning på konflikten. Det strenge apartheid-systemet i Kosovo gjorde det nesten umulig for de to folkegruppene å møtes. Før dette møtet hadde nesten ingen aktivister fra de forskjellige sidene snakket sammen. Kan de vite noe, og bli enige om noe, som kan forhindre landet deres i å gå ut i det fullstendige kaos?

red.

Filmen er en del av "Reunion": I samarbeid med Norsk filmklubbforbund presenterer vi en kveld med filmregissør Jon Haukeland og Steinar Bryn fra Nansensenteret. Først vises den korte dokumentaren "Før bombene falt", før vi overlater scenen til Haukeland og Bryn. De vil snakke om bakgrunnen for, og tilblivelsen av, filmene "Reunion - ti år etter" og "Før bombene falt".

Billetter selges ved inngangen
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemskap kr 100Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.