Film

FILM: PÅ GLATTISEN - FJOLS TIL FJELLS I ALPENE MED SONJA HENIE OG TYRONE POWER

Thin Ice. Regi: Sidney Langfield, USA, 1937. Manus: Boris Ingster, etter en roman av Attila Orbok. Foto: Robert Planck. Musikk: Charles Maxwell og David Buttolph. Medv: Sonja Henie, Tyrone Power, Arthue Treacher, Raymond Walburn, Joan Davis, Sig Rumann m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, s/hv, 1 t 19 min.

På glattisen
Sonja Henie spiller Lili, en ski- og skøyteinstruktør ved et stort luksushotell i Alpene. En gruppe europeiske diplomater er innlosjert på hotellet for å diskutere den politiske situasjonen i verden. Hit kommer Prins Rudolph. Han er sendt inkognito av sin statsminister og kommer forkledd som en journalist. Prinsen sniker seg ut for å stå på ski, og treffer Lili i skibakken. Søt romanse oppstår, men det kompliseres når statsministeren ankommer hotellet for å sjekke hvordan det går med prinsen. Han er ikke fornøyd med den gryende romansen, og kan samtidig avsløre at prinsen allerede er forlovet.

Filmen er en klassisk farse om forvekslede identiteter, misforståelser, storpolitikk og en god, gammeldags kjærlighetshistorie. Filmen fikk gjennomgående gode kritikker ved premieren i 1937, og spesielt Henies isdanssekvenser fikk mye oppmerksomhet. Mange regner den blant hennes beste filmer. Variety skrev blant annet: "Production wallop is the staging of three elaborate ice ballets, engaging a skating corps of hundred men and women. Troupe is beautifully costumed and photographed from angels which bring out grace, speed and skill."

olep

Billetter
kr 80 ordinær
kr 40 medlem
kr 100 medlemsskap

Billettsalg ved inngangen like før filmen starter

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.