Film

FILM: HOTEL ST. PAULI

Hotel St. Pauli. Regi: Svend Wam og Petter Vennerød, Norge, 1988. Manus: Svend Wam, Petter Vennerød og John Ege, etter Erland Kiøsteruds roman . Foto: Philip Øgaard. Musikk: Svein Gundersen. Medv: John Ege, Amanda Ooms, Øyvin Berven, Sossen Krohg, Petter Nome m.fl. Norsk tale, utekstet. 35mm, farger, 2 t 3 min.

Hotel St. Pauli
Jor og Gerda elsker hverandre vilt og sterkt, men på misforståtte premisser. Gerda må trekke på gaten for å holde liv i Jor og hans foreløpig mislykkede forfatterskap. Imidlertid forbereder Gerda seg på å slutte med prostitusjonen for å leve et anstendig liv sammen med Jor. I all hemmelighet avskyr Jor tanken på dette og vil kutte båndet mellom dem - noe han lar Gerda forstå. Elendigheten ender imidlertid ikke med det. På gata treffer Gerda Morgan. Han er en ensom ung mann som har forlatt en ørkesløs tilværelse hjemme for å oppsøke det han mest av alt savner, kjærlighet. Gerda tar Morgan med hjem til Jor.

Det er duket for et trekantdrama fylt av redsler og sjalusi. Det hele ender med at Morgan til slutt havner på psykiatrisk anstalt. Innspillingen gikk også hardt utover filmens hovedrolleinnehavere. Skuespillerne John Ege, Amanda Ooms og Øyvin Berven var på denne tiden ubeskrevne og tildels urutinerte skuespillere. I følge et intervju med Wam og Vennrød drev rollene dem til randen av sammenbrudd og selvødeleggelse - og det var der regissøren og produsenten gjerne ville ha dem. Hotel St. Pauli skapte også heftig debatt med sine mange sexscener da den kom i 1988. Kritikken var blandet og mange mente den var for spekulativ i sitt eksplisitte filmatiske uttrykk.

red./olep

Billetter selges ved inngangen.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.