Film

FILM: THOMAS HYLLAND ERIKSEN OG HISTORIEN OM ORIGAMIJENTA, NORGE 2005. MED BL.A. HENRIETTE STEENSTRUP, THOMAS HYLLAND ERIKSEN OG LINN SKÅBER + FORFILMER

Dette er en tragikomisk film om papirbretting og markedsliberalismens forbannelse

Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta. Regi: Dag Johan Haugerud, Norge, 2005. Manus: Dag Johan Haugerud. Foto: Askild Vik Edvardsen og Odd Reinhardt Nicolaysen. Medv: Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Thomas Hylland Eriksen, Silje Torp Færevaag, Anne Marie Jacobsen, Linn Skåber, Thorbjørn Harr m.fl. Norsk tale, utekstet. 35mm, farger, 51 min.

Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta er en pussig og anderledes liten filmperle som fortjener oppmerksomhet. Filmens forteller - spilt av en navnløs Jan Gunnar Røise - sliter med å få laget en politisk film. Han forstyrres av at han blir mer og mer opptatt av origamijenta, som i sin jakt på mening plutselig oppdager at hun har et eksepsjonelt talent for papirbretting - alt mens sosialantropologen forsøker å forklare oss hvordan markedsliberalismen har kolonialisert underbevisstheten vår.

Kritikerne var lettere forvirret i møte med filmen, men ga den jevnt over gode kritikker. Mode Steinkjer i Dagsavisen konkluderte med at det var "en liten, eksperimentell sak med et konkret intelektualisert innhold, i en forenklet og tilgjort amatørmessig innpakning".

Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta er regissør Dag Johan Haugeruds debut som spillefilmregissør. Han har også skrevet tre romaner - "Noe med natur", "Den som er veldig sterk må også være veldig snill"" og "Hva jeg betyr" - og laget en rekke kortfilmer (bl.a. 16 levende klisjeer og Utukt som vant Gullstolen på Kortfilmfestivalen i 2001). Senere i 2012 kommer hans neste langfilm på norske kinoer, med foreløpig tittel "Hjelp".

red./olep

Forfilmer:
16 levende klisjeer. Regi: Dag Johan Haugerud. Norge 1996-98. 35mm, farger, 4 min.
Fancine. Regi: Dag Johan Haugerud. Norge 1998. 35mm, farger, 4 min.

Billetter selges ved inngangen.
Kr 80 ordinær
KR 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.