Film

FILM: SWEETWATER, NORGE 1988

Sweetwater. Regi: Lasse Glomm, Norge, 1988. Manus: Lasse Glomm og Petter Skavlan, etter Knut Faldbakkens roman . Foto: Philip Øgaard. Musikk: Stefan Nilsson. Medv: Bentein Baardson, Petronella Barker, Alphonsia Emmanuel, Sverre Anker Ousdal, Bjørn Sundquist, Elsa Lystad, Sven Wollter, Morten Faldaas m.fl. Norsk tale, utekstet. 35mm, farger, 1 t 55 min.

Sweetwater
Etter den store katastrofen er livet i byen ikke til å holde ut for Allan, Lisa og deres lille sønn Boy. De bryter opp og slår seg ned på den store søppelfyllingen som ligger som en fredelig ørken utenfor byens kaos. Den isolerte idyllen varer imidlertid ikke så veldig lenge. Det viser seg at også andre har trukket seg tilbake i ly av gammelt skrot og avfall. Denne gruppen av menneskelig rékved utvikler etter hvert en rekke forhold som stadig settes på prøve. Jakten på det nødvendige ferskvannet og trusselen fra byens vold, representert ved politiet og voldelige gjenger, skaper likevel et fellesskap som preges av medmenneskelighet og empati. Søppeldyngas trygghet viser seg snart å være en illusjon og gruppen må ta et vanskelig valg.

Regissør Lasse Glomm og fotograf Philip Øgaard boltrer seg i eksotisk scenografi og heftige effekter. Knut Faldbakkens litterære forelegg "Uår" blir her skildret med brede pennestrøk og på samme tid med en raffinert sans for detaljer. Det visuelle står i sentrum og fortellingen er mer preget av bevegelse og flyktighet enn stram dramaturgi. Bildene fra søppelfyllinga er stiliserte og vakre, sitt ekle innhold til tross.

Komposisjonene og klippingen henter inspirasjon fra musikkvideoverdenen og lydbildet er overveldende. Aftenpostens anmelder gikk så langt som å si det slik: "Lydmengdene spruter frem som et wagnersk valkyrieritt, flytende over sine musikalske bredder, så og si."

red./olep

Billetter seges ved inngangen
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.