Film

FILM: SHE AND HE, HANISUSUMU, JAPAN 1963

Kanojo to kare. Regi: Hani Susumu, Japan, 1963. Manus: Kunio Shimizu og Hani Susumu. Foto: Juichi Nagano. Musikk: Tôru Takemitsu. Medv: Sachiko Hidari, Eiji Okada, Kikuji Yamashita, Akio Hasigawa m.fl. Japansk tale, engelske undertekster. 35mm, s/hv, 1 t 54 min.

She and He
Naoko lever et stille forstadsliv som gift kvinne i et større leilighetskompleks. Etter en brann blir hun oppmerksom på den slummen hennes leilighet har utsikt til, og hun opplever en underlig dragning mot livet til de sosialt utstøtte.

She and He er et sosialrealistisk drama fra den nyskapende regissøren Hani Susumu, som med sine dokumentarer og sin spillefilmdebut Bad Boys (1961) var en forløper til den japanske nye bølgen. Filmen er i stor grad gjort av folk med bakgrunn fra dokumentarfilm (inkludert Noriaki Tsuchimoto), noe som har resultert i et sterkt dokumentarisk preg og et svært renskåret, neste stillbildeaktig foto. Musikken er ved datidens mest kjente japanske komponist - Tôru Takemitsu.

She and He er en av de få japanske filmene som ble internasjonalt distribuert under de første fem årene av ATGs eksistens, ofte satt i sammenheng med Andrej Tarkovskijs Ivans barndom (1962) og Ingmar Bergmans Det syvende innseglet (1957). Filmen fikk med seg tre priser fra Berlin filmfestival i 1964.

Dick Stegewerns/CiO

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Billetter selges ved inngangen


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.