Film

FILM: IS-SLOTTET, NORGE 1987

Is-slottet. Regi: Per Blom, Norge, 1987. Manus: Per Blom, etter Tarjei Vesaas roman. Foto: Halvor Næss. Musikk: Geir Bøhren og Bent Åserud. Medv: Line Storesund, Hilde Nyeggen Martinsen, Urda Bratterud Larsen, Vidar Sandem, Sigrid Huun, Merete Moster m.fl. Norsk tale, utekstet. 35mm, farger, 1 t 18 min.

Is-slottet
Is-slottet er en historie om to jenter på 11 år, Siss og Unn, og den intense kontakten som oppstår mellom dem. Forholdet mellom Siss og Unn er fylt av gryende forventning og lengsel etter varme og ømhet. En kveld de møtes, kastes de for første gang i sitt liv inn i en sterk, følelsemessig konfrontasjon. Dagen etter klarer ikke Unn å møte Siss, og alene begir hun seg inn i det kalde, ensomme landskapet hvor hun til slutt forsvinner inn i den forfrosne fossen, is-slottet. Siss ser aldri Unn igjen, og må kjempe mot frosten som biter seg fast dypt inni henne.

Regissør Per Blom, som også har skrevet manus, har laget en stemningsfull film basert på Tarjei Vesaas' roman av samme navn.

Blom fikk følgende karakteristikk av Aftenpostens anmelder Per Haddal i 1987: "I denne kjappe yappetid er Per Blom merkverdig. Han lager innadvendte filmer om mennesker som ikke riktig får det til, fyller dem med livsalvor og en mollpreget drøm om forløsning, hvis nå en underholdningskåt samtid vet hva det er. [...] Det er uendelig enkelt å komme nær parodien i et slikt stemningsdestillat. Is-slottet har ikke hele veien sterk nok rygg til å bære riktig alt det som legges på den av regiløsninger, men den retter for det meste nakken, riktig stolt. Dette er Per Bloms beste film så langt, et riktig respektabelt forsøk på å føle seg frem i livsalvoret."

red./olep

BILLETTER SLEGES VED INNGANGEN

KR 80 ORDINÆR
KR 40 MEDLEM
KR 100 MELDEMSSKAP

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.