Film

THE BAND: THE LAST WALTZ - FILMEN

Finnes det legendemateriale i musikken i dag? Bare fremtiden kan si oss det. Det er iallfall udiskutable legender på rekke og rad i konsertfilmen The Last Waltz som vises 16. februar; The Band, Eric Clapton, Muddy Waters, Emmylou Harris og en bråta flere.

”It Started as a Concert. It became a Celebration. Now it's a Legend”. Uten tvil en av de mest feirede konsertfilmene i filmhistorien og en utvilsom klassiker innen musikkfilmsjangeren. Det var Robbie Robertson i The Band som fikk Martin Scorsese til å lage film fra deres avskjedskonsert 25. november 1976, på Winterland Ballroom in San Francisco. Han skal visstnok ha gjort jobben gratis.

Scorsese hadde tidligere erfaring fra filmen Woodstock, som han klipte i 1969. Han tilhørte selv rockegenerasjonen, og med The Last Waltz laget han en dokumentar som har appell langt ut over tilhengerskaren til The Band og alle de gamle rockestjernene fra 1960-tallet. Filmen er samtidig intim og storslått, med nærgående, personlige intervjuer med medlemmene i The Band på den ene siden, avløst av grandiose konsertsekvenser på den andre. Og listen over medvirkende omfatter de fleste store rockesangerne som hadde samarbeidet med The Band på ulikt vis, ikke minst Bob Dylan. The Last Waltz er en fengende svanesang over 60-tallsrocken, et must for alle rock- og filminteresserte.

På Cinemateket USFs lerret og med superlyd!

Original tittel: The Last Waltz / Nasjonalitet: USA / Produsert: 1978 / Regi: Martin Scorsese / Språk:Engelsk / Tekstet: Utekstet / Spilletid: 1t 57min
Med: The Band, Robbie Robertson, Ringo Starr, Muddy Waters, Ron Wood, Neil Young, Bob Dylan, Van Morrison, Joni Mitchell, Eric Clapton m.fl.

Artikkel om The Last Waltz på The Band-dedikert nettsted.
Artikkel på Wiki om The Last Waltz.


KR 80 ORDINÆR
KR 40 MEDLEM
KR 100 MEDLEMSSKAP
BILLETTER SELGES VED INNGANGEN

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.