Film

FILM: TOP HAT - MED FRED ASTAIRE OG GINGER RODGERS

Top Hat. Regi: Mark Sandrich, USA, 1935. Manus: Darl Noti, etter et teaterstykke av Alexander Farago og Aladar Laszlo. Foto: David Abel og Vernon Walker. Musikk: Irving Berlin. Medv: Fred Astaire, Ginger Rogers, Edward Everett Hornton, Erik Rhodes m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, s/hv, 1 t 40 min.

Top Hat
Dette er musikalen der Ginger Rogers og Fred Astaire legemliggjør selve essensen av 1930-tallets eleganse med noen vidunderlige dansenumre. Top Hat er den tredje filmen som ble laget spesielt for å vise frem magien det dansende og syngende paret kunne skape på filmlerretet. Rogers og Astaire var blitt et så hot par at det ikke ble spart på noe, aller minst sang- og musikknumrene. Selveste Irving Berlin ble hyret for å lage dem, og resultatet ble blant annet de to überklassikerne "Cheek to Cheek" og "Top Hat, White Tie and Tails". Astaire trodde sterkt på at dansenumre skulle filmes i så lange tagninger som mulig, og særlig i disse to numrene opphøyer dette paret beinhardt arbeid til pur, uanstrengt og fløyelsmyk eleganse.

Historien i Top Hat er, i mangel på bedre ord, tullete. Det er en romantisk forvekslingskomedie hvis forveksling når som helst kunne blitt oppklart av en eneste linje fornuftig dialog. Linjen kommer ikke, men vet du hva, det gjør ikke noe heller, for noen ganger er en tullete historie ikke bare helt greit, det er helt nødvendig. For Top Hat er et blikk inn i et Hollywood som ikke eksisterer lenger. Det er et sted bortenfor all virkelighet, hvor alle er millionærer, hvor hotellsuitene er store som hus og alt er polert, kjemmet, pudret og dyrt. Det er en annen verden, en verden hvor Ginger Rogers og Fred Astaire fremdeles finnes.

sw

Billetter
kr 80 ordinær
kr 40 medlemmer
kr 100 medlemsskap

Billetter selges ved inngangen


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.