Film

FILM: GLASSMENASJERIET - I PAUL NEWMANS REGI

The Glass Menagerie. Regi: Paul Newman, USA, 1987. Manus: Tennesse Williams. Foto: Michael Ballhaus. Musikk: Henry Mancini. Medv: Joanne Woodward, John Malkovich, Karen Allen og James Naughton. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 2 t 15 min.

Glassmenasjeriet
I løpet av sin lange filmkarriere regisserte Paul Newman seks spillefilmer, og Glassmenasjeriet var hans siste. Den bygger på Tennessee Williams' gjennombrudd som forfatter, skuespillet "The Glass Menagerie" fra 1944. I likhet med de fleste andre av Williams' skuespill var også dette delvis selvbiografisk.

Det spesielle med Paul Newmans versjon er at ingen er kreditert som manusforfatter på filmen, noe som kan sies å være sjeldent i Hollywood-sammenheng. Årsaken er at Newman har filmet en replika av stykket slik det ble fremført ved Williamstove Teaterfestival noen år tidligere.

Vi møter en mor og hennes to barn som lever intenst tett sammen. Sønnen ønsker seg luft under vingene og vil vekk fra sin overbeskyttende mor som ikke vil gi slipp på sine barn. Barnas far forlot dem mange år tidligere, og morens ungdomsbilde av seg selv som en vakker, ung sørstatspike med mange beilere er kanskje mer fantasi enn virkelighet. Søsteren er syk, og trekker seg mer og mer inn i sin egen verden, en fantasiverden av glass. Moren ønsker å hjelpe datteren ut av isolasjonen gjennom å skaffe henne en god mann. Men da sønnen inviterer en ung kandidat hjem til middag for å hjelpe moren i letingen, går det fra vondt til verre.

Tito Pannaggi/CiO/red.

Billetter selges ved inngangen.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap


 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.