Film

FILM: EL BULLI - COOKING IN PROGRESS

El Bulli - Cooking in Progress. Regi: Gereon Wetzel, Tyskland, 2010. Manus: Anna Gnesti Rosell og Gereon Wetzel. Foto: Josef Mayerhofer. Musikk: Stephan Diethelm. Medv: Ferrán Adrià og personalet på El Bulli. Katalansk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 48 min.

El Bulli - Cooking in Progress
Dette er ikke en film om mat. Dette er en film om teamwork for å skape matkunst. Fire ganger har restauranten El Bulli utenfor Barcelona blitt kåret til verdens beste restaurant. Denne dokumentaren følger skapelsesprosessen til Ferrán Adrià og kokketeamet hans. Halve året stenger El Bulli for at de skal kunne utvikle 35 nyskapte retter til neste sesong. Aldri kopiere, sier Adrià, ikke engang seg selv. Molekylær matkunst, kaller noen det. Adrià liker ikke det utrykket, men "dekonstruert" er en betegnelse som det gastronomiske skummets skaper står inne for. To millioner har de siste årene slåss om sesongens 8000 bordplasser.

El Bulli - Cooking in Progress preges av at filmteamet virkelig er blitt invitert inn i den elbulliske skapelsesprosessen, med viltre påfunn, omfattende kunnskap og omhyggelig dokumenterte eksperimenter. Naturligvis med Adrià selv som karismatisk midtpunkt og ubestridt chef. I sommer la Adrià ned driften ved restauranten, men Adrià har annonsert at han vil omskape stedet til et kulinarisk senter for eksperimenterende matkultur fra 2014. Slik sett er denne filmen et unikt innblikk i et nærmest tapt matparadis.

CiO

Billetter selges ved inngangen.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap


 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.