Film

FILM: THE GOLDEN FORTRESS, REGI SATYAJIT RAY, INDIA

Sonar Kella. Regi: Satyajit Ray, India, 1974. Manus: Satyajit Ray. Foto: Soumendu Roy. Musikk: Satyajit Ray. Medv: Soumitra Chatterjee, Santosh Dutta, Siddartha Chatterjee, Kusal Chakravarty, Shailen Mukherjee m.fl. Bengali tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 2 t.

The Golden Fortress
Satyajit Ray skapte privatdetektiven Prodosh Mitra, bedre kjent som Feluda, i 1965 da han publiserte en kriminalhistorie i et ungdomsmagasin. Det skulle avstedkomme over tjue bøker og flere filmatiseringer - helt frem til våre dager. Ray var imdlertid den som først tok karakteren til lerretet, og da nettopp med The Golden Fortress.

En gutt påstår at han kan huske ting fra sine tidligere liv, og sendes til en parapsykolog for å finne ut av dette. Gjennom tegninger formidler han de forskjellige livene, og på et av dem tegner han et fort. Parapsykologen tror det må være Det gyldne fortet i Jaisalmer, et fort bygget av en type sandsten som minner om gull og skal ha vært fullt av kostbare prydgjenstander. Sammen med faren reiser de to til Jaisalmer for å finne ut om gutten snakker sant og kan lokalisere fortet. Her får to kjeltringer nyss om ekspedisjonen og kidnapper gutten i et forsøk på å finne skatten først. Dermed settes Feluda på saken.

Tito Pannaggi/CiO/red.

KR 80 ORDINÆR
KR 40 MEDLEM
MEDLEMSSKAP KR 100

BILLETTER SELGES VED INNGANGEN

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.