Film

FILM: FINDING ALI, REGI PÅL HOLLENDER, SVERIGE

Finding Ali. Regi: Pål Hollender, Sverige, 2011. Manus: Pål Hollender. Foto: Pål Hollender. Medv: Ali Sajjad, Pål Hollender, Shir Aga m.fl. Engelsk, dari og pashtu tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 24 min.

Finding Ali
Den svenske kunstneren og dokumentarfilmkaperen Pål Hollender er kjent for sine ytterst kontroversielle dokumentarfilmer hvor regissøren selv er sterkt involvert i det som skildres. Pål Hollender befinner seg i Oslo i forbindelse med Film fra Sør-festivalen torsdag 13. oktober. En samtale med ham streames til alle de norske cinematekene i forbindelse med visningen den dagen. Ved visningen søndag 16. oktober vil han selv være til stede på visningen her i Bergen.

Finding Ali er en sterkt medrivende dokumentar om regissøren leting etter Ali Sajjad i Afghanistan i 2010. Ali var bare ni år da Pål Hollender traff ham på sin første reise til Afghanistan da han lagde United States of Afghanistan i 2002. Han var en intelligent og voksen gutt som jobbet hos sin far. Han pratet engelsk og fungerte som guide og venn for Pål.

Ti år etter vil Pål finne Ali, men han vet ikke hvor han bor, om han lever og eventuelt hva slags liv han lever. Der Pål ble tatt imot med åpne armer ti år tidligere, blir han nå møtt med skepsis og frykt. Han opplever i sin leting et sinne mot USA og Nato som lovet landet fred og utvikling, men gav dem "krigen mot terror".

Hollender har laget et brutalt og ærlig bilde av Afghanistan. Han formidler på effektivt vis sine egne erfaringer om situasjonen gjennom vakre landskapsbilder av et storslått land og tøffe, nære portretter og gatebilder i et land som mest av alt ønsker fred.

Torsdagsfilmen/red.

Billetter
kr 80 ordinær
kr 40 medlem
kr 100 medlemsskap

Billettsalg ved inngangen

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.