Film

BIFF: VLAST (POWER)

Olje, makt og konspirasjoner i det postsovjetiske Russland

Da Sovjetunionen kollapset oppstod det et økonomisk, ideologisk og politisk vakuum; en lovløs tilstand hvor det var første mann til mølla og den sterkestes rett som gjaldt. De siste årene har vi sett hvordan maktbastionene som i disse årene ble bygget opp har befestet seg - og gått til angrep på hverandre. Og etter hvert som Vladimir Putins grep om makten i landet blir stadig fastere, synes han fast bestemt på eliminere alle som eventuelt kan true hans posisjon.

VLAST (MAKT) er historien om Mikhail Khodorkovskijs vekst og fall. Etter kommunistregimets fall opparbeidet Khodorkovskij seg raskt en svimlende formue som eier av oljeselskapet Yukos. I tillegg til å være en tilhenger av et åpent marked, var den nyrike oljemannen også en tilhenger av et åpent og mer demokratisk Russland. Og da Khodorkovskij i 2003 ble arrestert og siktet for svindel og skatteunndragelse, syntes det åpenbart at myndighetene hadde bakenforliggende motiver. VLAST er et dypdykk inn i denne materien, og en urovekkende undersøkelse av et samfunn som fortsatt balanserer på knivseggen mellom fordekt diktatur og strukturløs åpenhet.ORIGINALTITTEL Vlast (Power)

LAND USA
ÅR 2010
SPILLETID 88 min

REGISSØR Cathryn Collins
MANUS Cathryn Collins, Shannon Kennedy
FOTOGRAF Victor Anatolevich, Alexander Dzhaparidze, John Kluver, Richard Numeroff, David Scott

SPRÅK Engelsk, russisk
PRODUSENT Cathryn Collins, Pilar Crespi
PRODUKSJONSSELSKAP Vlast LLC

Cathryn Collins

Cathryn Collins er utdannet på Harvard og Columbia Business School og har fokus på filantropiske kulturelle prosjekt rundt i verden. VLAST (POWER) er hennes debut som regissør.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.