Film

BIFF: STOCKHOLM ØST

Østenfor uskyld og vestenfor ærlighet

En morgen Johan er ute og kjører i en av Stockholms velstående forsteder, havner ti år gamle Tove foran bilen hans. Johan rekker ikke å stoppe, og sammenstøtet er av en slik styrke at Tove ikke overlever. Selv om han etter hvert frifinnes, tærer skyldfølelsen på Johan - særlig etter han får se den avdøde jentas sjokkskadde mor Anna på sykehuset. Senere møtes de to, og selv om de er forpliktet på hver sin kant, tiltrekkes de av hverandre. Men relasjonen dem imellom er basert på uærlighet: Johan forteller aldri at det er han som drepte Annas datter, mens Anna på sin side later som om Tove fortsatt er i live...

STOCKHOLM ØST er et velspilt og stemningsfullt drama om hvordan en opprivende tragedie og de psykologiske arrene som oppstår i kjølvannet av den kan bringe mennesker sammen på uventet vis. Persbrandt og Hjejle er begge strålende i hovedrollene, og regissør Simon Kaijser Da Silva velger et premiss som lett kunne endt opp som et forutsigbart melodrama, og gjør det til en gripende og uforutsigbar historie om menneskesinnets uutforskede irrganger.

ORIGINALTITTEL Stockholm öst

LAND Sverige
ÅR 2011
SPILLETID 95 min

REGISSØR Simon Kaijser da Silva
MANUS Pernilla Oljelund
FOTOGRAF Per Källberg

SKUESPILLERE
Mikael Persbrandt, Iben Hjejle, Henrik Norlén, Liv Mjönes

SPRÅK Svensk
PRODUSENT Maria Nordenberg
PRODUKSJONSSELSKAP Filmlance International AB

Simon Kaijser Da Silva

Simon Olof Kaijser Da Silva er en svensk regissør kjent for den prisvinnende miniserien DE HALVT DOLDA. Han har også regissert en mengde andre tv-produksjoner som SKEPPSHOLMEN, EN RIKTIG JUL og HÖÖK. I 2011lanserte han sin langfilmsdebut STOCKJOLM ÖSTRA, som var åpningsfilmen under Kritikeruken i Venedig.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.