Film

BIFF: REUNION - TEN YEARS AFTER THE WAR

Hva skjer hvis serbere og albanere samles for å diskutere hva som egentlig skjedde under krigen?

I 1999 møttes en gruppe unge serbere og albanere for å diskutere situasjonen i Kosovo. Ti dager senere startet NATO bombingen av Balkan og gruppen spredd for alle vinder. Albanerne ble fordrevet av serbiske styrker, for så å vende tilbake til et land i ruiner. Serberne, som før hadde posisjoner støttet av makten i Beograd, manglet plutselig beskyttelse og flyktet fra den albanske hevnen.

I 2010 møtes gruppen igjen. Krigen har satt sine spor i begge leirer, og oppfatningene av bombingen i 1999 er svært ulike. Klarer partene å se forbi det de har opplevd og få i gang igjen den dialogen de innledet for ti år siden? Sterke følelser er i sving på begge sider. Mange bærer nag, og diskusjonen omkring skyld skaper høy temperatur. Spørsmålet er om forsoning er mulig.ORIGINALTITTEL Reunion - Ten Years After the War

LAND Norge
ÅR 2011
SPILLETID 72 min

REGISSØR Jon Haukeland
MANUS Jon Haukeland
FOTOGRAF Anna Mykling, Øystein Mamen

SPRÅK Norsk
PRODUSENT Charlotte Røhder Tvedt


REGISSOR JON HAUKELAND
Jon Haukeland (f. 1973) er en norsk regissør og manusforfatter. Han har laget dokumentarfilmer og vært programleder i U på NRK. Han fikk gode kritikker for dokumentarfilmen MANNEN SOM ELSKET HAUGESUND (2004), om en jødisk handelsmann fra Haugesund som sendes i døden i Tyskland under krigen. Haukeland står også bak kortfilmen ELVA BAK HUSET (2007).

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80,-) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant betaling, ikke kort.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.