Film

BIFF: CHASING MADOFF

Fra uanselig finansanalytiker til lovløs etterforsker

Bernard Lawrence Madoff er en amerikansk tidligere aksjemegler, foretningsmann, investor, investeringsrådgiver og pengeflytter. Han var blant toppmennene på NASDAQ-børsen og har innrømt å ha lurt klienter til å gjøre meningsløse investeringer. CHASING MADOFF forteller historien om Harry Markopolos og hvordan han og hans lag av etterforskere strevde i ti år for å avsløre sannheten bak den beryktede Madoffskandalen.

I løpet av den tiårige etterforskningen satte Markopolos sammen et langt kjede av hvitsnippsforbrytere - bankfolk, politimenn og håndlangere - alle knyttet til Madoffs svindel. Til tross for risikoen som var forbundet med å rote i en slik sak forfulgte Markopolos og hans lojale partnere den skremmende sannheten. Markopolos stod overfor en avsløring som var for stor til å fatte for mange. Idet ingen trodde på ham ble han satt i en situasjon hvor han fryktet for livet sitt og for sikkerheten til sin egen familie.

ORIGINALTITTEL Chasing Madoff

LAND USA, Canada
ÅR 2011
SPILLETID 91 min

REGISSØR Jeff Prosserman
MANUS Jeff Prosserman, Harry Markopolos
FOTOGRAF Julian Van Mil

SKUESPILLERE
Bernie Madoff, Frank Casey, Gaytri Kachroo

SPRÅK Engelsk
PRODUSENT Jeff Prosserman
INT.SALG Cohen Media Group, E1 Entertainment

Jeff Prosserman

Jeff Prosserman leder og eier Gusto Goods, et New York- og Torontobasert produksjonsselskap som spesialiserer seg på sosialt bevisste filmer. Han skrev, produserte og regisserte CHASING MADOFF, som hadde premiere i konkurranseprogrammet ved Amsterdam internasjonale dokumentarfilmfestival i 2010. Før han etablerte Gusto Goods var Prosserman ansatt ved det interaktive reklamebyrået Poke New York. Han holder for tiden på å utvikle en rekke spille- og dokumentarfilmprosjekter, samt innhold til interaktive dupeditter.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.