Film

BIFF: BOB AND THE MONSTER

Frykt og avsky i Los Angeles

På åttitallet ble Los Angeles-bandet Thelonious Monster spådd en lysende framtid av sine samtidige lokale helter Red Hot Chili Peppers, Circle Jerks og Fishbone. Slik gikk det ikke, og dette er historien om hvorfor. BOB AND THE MONSTER viser hvordan Bob Forrest, vokalist i Thelonious Monster, nådde bunnen med et smell og kom seg på beina igjen ved hjelp av ren viljestyrke.

Filmen er på en side et historisk dokument om hvordan musikkscenen i Los Angeles på nittitallet var gjennomsyret av rus – hvor artister som John Frusciante, Anthony Kiedis og Courtney Love opptrådde hyppig. På den andre siden er den en gripende historie om hvordan Bob, etter flere opphold på avrusningsinstitusjoner, bruker sine egne erfaringer til å hjelpe dem rundt ham. Han jobber som frivillig på et avrusningssenter rettet spesielt mot musikere, samarbeider med den omdiskuterte fjernsynslegen Dr. Drew og jobber fulltid som rusrådgiver. Filmen følger hovedsakelig Bob i nåtiden, og inneholder intervjuer med mennesker som er og har vært ham nær.
 
ORIGINALTITTEL Bob and the Monster

LAND USA
ÅR 2011
SPILLETID 89 min

REGISSØR Keirda Bahruth
MANUS Keirda Bahruth
FOTOGRAF Keirda Bahruth, Rick Ballard

SKUESPILLERE
Bob Forrest, John Frusciante, Flea, Anthony Kiedis, Courtney Love

SPRÅK Engelsk
PRODUSENT Rick Ballard, Keirda Bahruth, Austin Wilkin
PRODUKSJONSSELSKAP Shaker Films

Keirda Bahruth er en amerikansk regissør og produsent. Hun har tidligere regissert flere ulike tv-serier, inkludert en håndfull realityserier. Hun har også vært produsent for flere lignende tv-titler, i tillegg til den prisvinnende dokumentaren WE LIVE IN PUBLIC (2009). I 2010 kom hennes filmdebut som regissør, RADICAL PARENTING.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.