Film

BIFF: APEJENTENE

"Take your stinking paws off me, you damn dirty ape!"

15-årige Emma liker å tro at hun har en sterk selvkontroll og at hun klarer å mestre alle utfordringer som skulle komme. At ingen skal kunne se hva som rører seg bak en fasade av selvtillit og styrke. Det hele settes på prøve når hun begynner på kunstridningsskole og møter lagvenninnen Cassandra, som er sterkere, flinkere og mer behersket enn Emma. Med en kombinasjon av beundring og misunnelse tiltrekkes Emma Cassandra, og hun mister gradvis kontrollen - både fysisk og emosjonelt. Med en travel mor og en søster i følelsesmessig ubalanse, blir Emmas syv år gamle lillesøster Sara overlatt til seg selv idet hun prøver å forstå sin egen posisjon i en seksualisert verden - noe uheldig kombinert med en sterk fascinasjon for sin intetanende barnevakt.

Regissør Lisa Aschan har med sin debutfilm laget en sterk og intens oppvekstskildring. I kontrast til sine rollefigurer har Aschan ingen problemer med å bevare kontrollen over et utfordrende tema, noe hun har blitt belønnet for med hovedpriser på filmfestivalene i Gøteborg og TriBeCa.

ORIGINALTITTEL Apflickorna

LAND Sverige
ÅR 2011
SPILLETID 83 min

REGISSØR Lisa Aschan
MANUS Lisa Aschan, Josefine Adolfsson
FOTOGRAF Linda Wassberg

SKUESPILLERE
Mathilda Paradeiser, Linda Molin, Isabella Lindquist

SPRÅK Svensk
PRODUSENT Helene Lindholm
NORSK DISTRIBUTØR Arthaus

Den svenske regissøren Lisa Aschan har sin utdannelse fra The National Film School of Denmark og fikk mye oppmersomhet for FUCK THE RAPIST, en samling fiktive annonser for piggete tamponger. Hun er skaperen av den danske TV-serien FORBRYTELSEN som også er blitt vist på norsk fjernsyn. Hennes kortfilmer IN TRANSIT (2005) og GOODBYE BLUEBIRD (2007), ble vist på filmfestivaler verden over og etablerte hennes rykte som bruker av et suggererende og visuelt språk. SHE MONKEYS er hennes første spillefilm og har allerede rukket å bli tildelt topprisen i "the world narrative competition" på Tribeca Film Festival.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.