Film

FILM: THE CHRISTENING, REGI MARCIN WRONA 2010

Chrezest. Regi: Marcin Wrona, Polen, 2010. Manus: Grzegorz Jankowski, Grazyna Trela og Dariusz Glazer. Foto: Pawel Flis. Musikk: Marcin Macuk. Medv: Wojciech Zielinski, Tomasz Schuchardt, Natalia Rybicka, Adam Woronowicz, Michal Koterski, Krzysztof Czeczot, Pawel Tomaszewski, Robert Jurczyga m.fl. Wojciech Zielinski, Tomasz Schuchardt, Natalia Rybicka, Adam Woronowicz, Michal Koterski, Krzysztof Czeczot, Pawel Tomaszewski, Robert Jurczyga m.fl, 1 t 25 min.

The Christening
The Christening kaster oss inn i den brutale virkeligheten i Warszawas underverdenen anno 2010. Her er det gatas lov som gjelder, og bryter man den gis man en raskt og effektivt rettergang av de herskende gjengene.

De to gamle vennene Jacek og Michaù har ikke sett hverandre på en god stund. Når Jacek, en polsk soldat, en dag banker på døren til sin gamle venn, blir han møtt av en attraktivt blondinne med et et nyfødt barn i armene. Ting har med andre ord forandret seg. De to vennene feirer gjensynet med en våt aften, og Michaù forteller hvordan han har slått seg opp som glassmester, giftet seg med en vakker pike og etablert seg med ny bil og leilighet. Fremtiden ser med andre ord lys ut. Jacek er imponert, men det forandrer seg raskt når han på vei hjem blir dratt inn i en bil av en gjeng med gamle bekjente. De kan fortelle at Michaù har tystet på en bror av en lokal gjengleder, og presses til å betale beskyttelsespenger hver uke. Den dagen han ikke betaler, blir han drept. Dåpsdagen til Michaùs barn nærmer seg, men samtidig er han i ferd med å løpet ut for penger til å betale mafiaen.

The Christening er en renspikket actionthriller av typen vi ikke ofte viser på Cinemateket USF. For å sitere Variety: ”Aggressive, fast-paced Warsaw-set crimer [...] Well crafted and tightly scripted, albeit with mostly unsympathetic characters, jittery camerawork and expletive-filled dialogue (plus gratuitous sex and graphically sadistic torture), the pic seems targeted at a domestic audience of younger males.”

PL2011.eu/red.

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.