Film

FILM: LITTLE ROSE (Rózyczka), REGI JAN KIDAWA-BLONSKI 2010

Rózyczka. Regi: Jan Kidawa-Blonski, Polen, 2010. Manus: Maciej Karpinski og Jan Kidawa-Blonski. Foto: Piotr Wojtowicz. Musikk: Michal Lorenc. Medv: Michal Lorenc. Polsk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 58 min.

Little Rose
Polen 1968. Oberst Rozek er en sikkerhetsagent av den gamle, røffe sorten som heller sparker inn en dør enn å åpne den. En dag beordres han av sin overordnede til å organisere en overvåkning av den høyst respekterte professoren Warczewski, en intellektuell skribent man mener er en „kamuflert sionist” og motstander av regimet. Rozek verver sin sexy og naive kjæreste Camilla til å forføre seg inn i den anerkjente eldre mannens liv, og rapportere tilbake til ham om alt Warczewski foretar seg. Camilla er ikke særlig opptatt av kommunisme og sånn, men ivrig etter å gjøre sin dominerende kjæreste til lags, godtar hun oppdraget. Under kodenavnet „Lille Rose” rapporterer hun tilbake til Rozek, men snart blir det klart at jo mer tid den unge damen tilbringer sammen med den skolerte Warczewski, jo varmere blir hennes følelser for den eldre mannen.

Filmens manus er inspirert av den sanne historien om den berømte polsk forfatteren og historikeren Pawel Jasienica. Flere år etter hans død ble det oppdaget at hans elskede kone hadde vært en kommunistisk agent. Hun skal ha gitt de hemmelige tjenestene nyttig informasjon om sin mann og omgangskretsen rundt ham. 

Little Rose var en av de store prisvinnerene under Polens svar på Amanda-prisen i fjor, der den tok med seg prisen for Beste film, beste kvinnelige hovedrolle og lyd.

PL2011.eu/red

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.