Film

HOMODAGER MED HOMOFILMER: MED ÅPNE ØYNE, HAIM TABAKMAN, ISAREL 2001

Einayim Petukhoth. Regi: Haim Tabakman, Israel, 2009. Manus: Merav Doster. Foto: Axel Schneppat. Musikk: Nathaniel Méchaly. Medv: Zohar Strauss, Ran Danker, Tzahi Grad, Isaac Sharry, Avi Grainik m.fl. Hebraisk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 30 min.

MED ÅPNE ØYNE
Med åpne øyne er en vakker beretning om forbudt kjærlighet i Jerusalem. Hva skjer når et forhold utvikler seg mellom to ultraortodokse jødisk menn? Etter farens død trenger Aaron assistanse i slakterforretningen. Den 19 år gamle Ezri er student ved en yeshivaskole og kommer en dag tilfeldigvis innom butikken. Han er hjemløs, og Aaron bestemmer seg for å hjelpe ham mot at han jobber i butikken og bor på bakrommet. Ezri blir invitert på middag og tas inn i varmen av Aarons familie. Da de to går i bad sammen - det såkalte Mikve, som innebærer visse ritualer - oppstår et intimt øyeblikk mellom de to mennene. Fra og med da kjenner ikke Aaron fred i sin sjel. Han begynner å ignorere sin famile og miljøet han er en del av, og synker stadig lenger ned i sin håpløse forelskelse. Etterhvert som presset i det religiøse miljøet øker mot Aaron, må han ta stilling til hva han skal gjøre.

Regissør Haim Tabakman overlater til publikum å fundere over disse spørsmålene - slutten er hverken lykkelig eller avklarende. Men det ligger også et håp i antydningen om at det for Aaron ikke nødvendigvis trenger å være noe motsetningsforhold mellom det å tro og det å forfølge sin lidenskap.

Homodagene/red.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.