Film

HOMODAGER MED HOMOFILMER: ANNE LISTERS HEMMELIGE DAGBØKER, JAMES KENT 2010

The Secret Diaries of Miss Anne Lister. Regi: James Kent, Storbritannia, 2010. Manus: Jane English. Foto: Lukas Strebel. Musikk: Avshalom Caspi. Medv: Maxine Peake, Anna Madeley, Susan Lynch, Christine Bottomley, Gemma Jones m.fl. Engelsk tale, utekstet. DVD, farger, 1 t 30 min.

ANNE LISTERS HEMMELIGE DAGBØKER
Tenk om Elizabeth Bennet hadde ignorert Mr Darcy og heller konsentrert seg om å kurtisere kvinnene rundt seg? Omtrent slik kan den fantastiske historien om Anne Lister oppsummeres, en historie som på alle måter har rot i virkeligheten.

Anne Lister var en rik og uavhengig arving som levde i Yorkshire på begynnelsen av 1800-tallet. I tillegg til å skrive dagbok, brukte Lister sin tid på fjellklatring, gruvedrift og utbedringer av familiegodset Shibden Hall. Hennes etterlatte dagbøker består totalt sett av over fire millioner ord, hvorav omlag en sjettedel er skrevet i kode. Det er på ingen måte tilfeldig at det er nettopp disse delene av hennes nedtegnelser som omhandler hennes romantiske og seksuelle eskapader - noe litteraturforskerne fant ut da de omsider greide å knekke koden på 1930-tallet.

Gjennom Listers kodede dagbøker får vi et unikt innblikk i livet til en stolt, inspirerende og uredd kvinne som har blitt kalt Storbritannias "første moderne lesbe". Anne Listers hemmelige dagbøker er britisk periodedrama på sitt ypperste og mest lidenskapelige, og stakk av med juryprisen for beste internasjonale drama under fjorårets Outfest i Los Angeles.

Homodagene/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.