Film

FILM: KING OF KONG, A FISTFUL OF QUARTERS, SETH GORDON 2007

The King of Kong: A Fistful of Quarters. Regi: Seth Gordon, USA, 2007. . Foto: Seth Gordon. Musikk: Craig Richey. Medv: Bily Mitchell, Steve Wiebe, Walter Day, Steve Sanders, Robert Mruczek m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, farger, 1 t 19 min.

KING OF KONG
Det burde ikke funke. Det vil si, det burde ikke funke så bra: En dokumentar om et knippe forhenværende amerikanske c-kjendiser hvis eneste mål i livet er å holde minnet om sin egen storhet ved like burde i beste fall være noe for spesielt interesserte. Særlig dersom den omtalte storheten handler om å være flink til å spille dataspill som verden sluttet å bry seg om for flere tiår siden. Men det funker og det funker til gagns; King of Kong er en fantastisk medrivende film og en sikker publikumsvinner hver eneste bidige gang den vises.

Hovedpersonene i filmen er den mildt sagt besynderlige Billy Mitchell - restaurantør, entrepenør og eier og produsent av Rickey's World Famous Hot Sauce. Mitchells største claim to fame er imidlertid at han siden 1982 har vært innehaver av verdensrekorden for antall poeng i arkadespillet Donkey Kong. Filmens hovedperson er dog den betraktelig mer sympatiske ungdomsskolelæreren Steve Wiebe, som etter å ha mistet jobben hos flyprodusenten Boeing tyr til arkadespill for å mestre hverdagen. Og når Wiebe en dag lykkes i å slå Mitchells verdensrekord, er det duket for et mestermøte av episke proporsjoner - en duell som akkompagneres av en høyst underholdende innføring i arkadespillenes historie.

AK

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.