Konsert

HOLE IN THE SKY - BERGEN METAL FEST

Den tolvte festivalen blir også den siste. Den norske suksessfestivalen avslutter på toppen av en utrolig utvikling fra amatører til én av de best renommerte metalfestivalene i Europa - med Immortal, Enslaved, Satyricon og Mayhem på scenen på USF siste helgen i august.

DE FIRE STORE I NORSK METALL AVSLUTTER HOLE IN THE SKY FESTIVALEN

 

Det blir en fest og et gravøl. Her på USF-kontoret har vi møtt vår siste gråtende og tryglende rumenske metal-fan uten billett til festivalen, den siste rådville meksikaner med koffert - men uten husly, billett eller penger. Byen har vært et valfartsted for metalpublikum fra hele verden som har reist hit for å oppleve metalmusikken, så og si presentert i dens vugge i Bergen. Det har vært en glede å overlate alle scenene på USF til arrangørene og det har vært en fryd å ha et så dedikert publikum på besøk.

Festivalen har spilt en viktig rolle som formidler i musikkmiljøet i Bergen, og ikke minst som et bindeledd og treffpunkt mellom aktørene i lokal og internasjonal musikkbransje.  I år blir det siste gangen for gjengen bak dugnaden for Hole in the Sky og det vil utvilsomt bli litt emosjonelt når Immortal lar siste akkord tone ut på scnene i Røkeriet lørdag 27 august. Vær der.

I tillegg til Immortal, Enslaved, Satyricon og Mayhem spiller Godflesh, Marduk, Saint Vitus, Ghost, Negative Plane, Virus og Devil. Flere band bookes etterhvert.

Les mer om programmet på festivalens nettsider www.holeinthesky.no

En hilsen fra festivalledelsen:
Hole in the Sky 2011 er utsolgt!
Den siste billetten til tidenes siste Hole in the Sky-festival, The Last Supper, er solgt. Og dette skjer nesten tre måneder før festivalstart.
Årets arrangement tematiserer Norge som premissleverandør av ekstrem-metal gjennom 20 år. Dette markeres ved en sammensetning av fire av de mest prominente bandene innen den norske scenen; Immortal, Satyricon,Mayhem og Enslaved.
Alle bandene har spilt en viktig rolle i festivalens tolv år lange løp. Dette er første gang de er samlet på samme scene.

Artistsjef Torgrim Øyre utdyper:

Vi visste at dette kom til å bli spesielt etter at vi i april annonserte at dette ville bli den siste Hole in the Sky-festivalen. Reaksjonene lot ikke vente på seg, det var en blanding av sorg og støtteerklæringer på en veldig positiv måte, noe vi er veldig ydmyke og takknemmelige for. Vi hadde likevel aldri forventet at pågangen skulle være av dette formatet. Festivalen er helt utsolgt nesten tre måneder før start, noe som slår den gamle rekorden med to måneder. Og da har vi til og med hatt flere billetter for salg enn tidligere. Det er selvsagt veldig inspirerende, og det gir seg selv at det kommer til å bli en avslutning av proporsjoner. Vi gleder oss stort til august!

Fredag 26 august på USF:
SATYRICON
GODFLESH
PRIMORDIAL
NIFELHEIM
GHOST
NEGATIVE PLANE

Lørdag 27 august på USF:
IMMORTAL
MAYHEM
ENSLAVED
VIRUS
HELHEIM
 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.