Film

FILM: FORBIDDEN, FRANK CAPRA 1932

Forbidden er klassisk melodrama; ulykkelig kjærlighet, lengtende blikk og ypperlig hollywoodhåndverk i alle ledd. Selv beskrev Frank Capra filmen som "to timer med klissete 99,44 % såpeopera". Som tittelen antyder er dette en historie om forbudt kjærlighet, men den er ikke så grunn som regissørens falske beskjedenhet kan forlede oss til å tro. Det vil si, i utgangspunktet er den kanskje det, men i Capras kapable hender forvandles det banale plottet til filmkunst av ypperste klasse. Det som fremfor alt gjør Forbidden til en film det er verdt å se også i 2011, er Barbara Stanwycks glitrende skuespillerprestasjoner. Hun spiller rollen som bibliotekaren Lulu som på en cruisereise faller for en mann hun aldri kan få, og hun gjør det med en slik inderlig intensitet at det er en fryd for øyet. Peter Bradshaw i The Guardian kommenterte nylig hennes skuespillerinnsats som "an expansive, ambitious sense of character-growth". Forbidden ble hjertelig omfavnet av både kritikere og publikum da den kom, og var en av Columbias største suksesser i 1932.

red.

Forbidden. Regi: Frank Capra, USA, 1932. Manus: Frank Capra og Jo Swerling. Foto: Joseph Walker. Medv: Barbara Stanwyck, Adolphe Menjou, Ralph Bellamy, Dorothy Peterson, Thomas Jefferson m. fl. Engelsk tale, utekstet, 35mm, s/hv, 1 t 28 min.


BILLETT KR 80.
MEDLEMSBILLETT KR 40.
MEDLEMSSKAP KR 100.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.