Konsert

JAZZMATINÉ: GIG-AKADEMIET MED EDVARD MJANGER KVARTETT

Først ut på Gig-akademiet i år er bassist og tredjeårsstudent Edvard Mjanger. Han har samlet sin egen kvartett som består av de profesjonelle musikerne Frank Jacobsen på trommer, Eivind Austad på piano og Gisle Johansen på saksofon. Musikken er inspirert av 1960-tallsjazzen, og spesielt Coltrane og Miles.

Edvard Mjanger Kvartett består av Gisle Johansen (sax), Frank Jacobsen (trommer), Eivind Austad (piano) og Edvard Mjanger (bass), og spiller musikk inspirert av Coltrane og Miles sitt 60-tallsuttrykk, der energi og spilleglede er de viktigste elementene.

Edvard (f. 1983) fra Radøy er frilansmusiker med base i Bergen, og går for tiden på jazzlinja på Griegakademiet. Han spiller bl.a. i bandet Funin som platedebuterte med albumet Unsound høsten 2010, og er i gang med innspilling av plate nummer to. Samme høst bød dessuten på Japanturné med snart plateaktuelle Hanne Vatnøy, som han har spilt med det siste året. I jazzkvintetten NEO spiller han med Sigmund Omvik, Thomas Nøkling, Are Ovesen og Tore Ljøkelsøy.

Gisle Johansen har med sitt kraftfulle spill vært en toneangivende saksofonist i jazznorge de siste 15 årene gjennom band som "Element", "Jazzmob" og "Crimetime Orchestra".

Frank Jakobsen har vært med på å prege utviklingen av norsk jazz siden 1970-tallet og er kjent gjennom band som "Ny Bris", "Cutting Edge", "Knut Risnæs Kvartett", "Son Mu" m.fl.Eivind Austad har som freelancemusiker bla. spilt med "Christina Bjordal Band", "Ole Amund Gjersvik Quintet", Ole Hamres "Fonomatopoetikon" og "Eivind Austad Trio". Han underviser også i jazzfag ved Griegakademiet.

Konserten starter kl. 15:00 i Sardinen USF.
Gratis adgang.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.