Film

BIFF: NICOLAE CEAUSESCUS SELVBIOGRAFI, ROMANIA 2010

En dikatator avslører seg selv.

Man man si mye rart om Nicolae Ceausescu, men han var ikke noe ordinært sovjetkommunistisk statsoverhode. I motsetning til alle andre østeuropeiske ledere hadde han - i alle fall i sitt første tiår som Romanias president - et godt forhold til Vesten, og han gikk heller ikke av veien for å åpenlyst trosse Moskvas befalinger. Innad i Romania var han gjenstand for en ekstrem persondyrkelse, samtidig som han tuktet sine undersåtter med jernhånd, ikke minst ved hjelp av det hemmelige politiet Securitate.

NICOLAE CEAUSESCUS SELVBIOGRAFI bruker arkivfilm fra en rekke tidligere utilgjengelige kilder til å lappe sammen et portrett av denne en gang så overeksponerte, men samtidig også mystiske skikkelsen. Regissør Andrei Ujica tegner et bilde av Ceasescu som ligger et sted mellom en hodeløs politisk leder og en kunstner som bruker staten som medium for å uttrykke en gjennomgripende estetisk sensibilitet. Resultatet er en bauta av en dokumentarfilm som stiller den myteomspunne Ceausescu i et nytt lys.

BILLETTER: Kr. 80, selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino - se mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

LAND Romania
ÅR 2010
SPILLETID 180 min

REGISSØR Andrei Ujica
MANUS Andrei Ujica
FOTOGRAF Andrei Ujica

SKUESPILLERE
Nicolae Ceausescu

SPRÅK Rumensk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Velvet Moraru
PRODUKSJONSSELSKAP S.C. Icon Production

GENRE Dokumentar

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.