Film

BIFF: LA BOYITA, ARG/FRA/SPA 2009

Sommeren er en tid for å ta farvel med barndommen.

La Boyita er et lite rundt hus på hjul. For Jorgelina er det en trygg boble som beskytter henne fra de voksnes liv. Denne sommeren bestemmer hun seg for å reise fra tilfluktsstedet i hagen og sin pubertetssyke storesøster, for å besøke sin far på landet. Der dilter hun etter jevngamle Mario, en introvert lokal bondegutt. Etter hvert som vennskapet mellom dem blir sterkere avsløres en stor hemmelighet.

LA BOYITA er en visuelt slående film fra Argentinas frodige pampas. Sommeren har en metaforisk betydning, for idet skoleuniformen byttes med badetøy er det mye mer som kommer til syne. Julia Solomonoffs oppvekstdrama viser med ømhet hvordan to barn blir klar over sin egen seksualitet, og med en ny bevissthet tar fatt på overgangen til voksenlivet.

Med et unikt øye for detaljer, inviterer den argentinske regissøren oss inn i barnas verden - hvor nysgjerrighet, forvirring og oppdagelser bæres fram i et glitrende samspill mellom to unge skuespillere.

BILLETTER: Kr 80, selges ved inngangen og på forsalg Bergen Kino. Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL El último verano de la boyita

LAND Argentina, Frankrike, Spania
ÅR 2009
SPILLETID 93 min

REGISSØR Julia Solomonoff
MANUS Julia Solomonoff
FOTOGRAF Lucio Bonelli

SKUESPILLERE
Guadalupe Alonso, Nicolás Treise, Mirella Pascual

SPRÅK Spansk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Pepe Salvia, Maria Teresa Arida, Lucia Seabra
PRODUKSJONSSELSKAP Travesía Producciones

GENRE Drama


REGISSØR Julia Solomonoff
Argentinske Julia Solomonoff gjør det meste innen film. Hun er både skuespiller, regissør, manusforfatter og produsent. Hun er utdannet innen film i Buenos Aires og ved Columbia University i New York, hvor hun nå underviser i filmregi. Hennes første spillefilm, SØSTRE (2005) handler om to søsken som ble skilt fra hverandre under det siste diktaturet i Argentina. LA BOYITA er hennes andre spillefilm, som blant annet har vunnet juryprisen i filmfestivalen i Sofia. Filmen er en samproduksjon med blant andre brødrene Almodóvar.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.