Film

FILM: GAZA - REGI VIBEKE LØKKEBERG 2010

Gaza. Regi: Vibeke Løkkeberg, Norge, 2010. Manus: Vibeke Løkkeberg. Foto: Yosuf Abu Shreah, Saed Al Sabas og Mwafaq Al Khateeb. Musikk: Lisa Gerrard og Marcello De Francisci. Medv: Amra Fat-hi Dawood El Eren, Rasmia Al-Sultan, Yahya Subh m.fl. Arabisk tale, norske undertekster. DCP, farger, 1 t 20 min.

Gaza
Gaza dokumenterer Israels angrep på Gaza i 2007, og viser gjennom intervjuer gjort med tre barn sommeren 2009 hvordan dette sitter igjen i barna spesielt og befolkningen generelt. Gjennom dem får vi innsyn i krigens konsekvens - både for dem selv og deres familier. Goldsteins granskningsrapport for FN blir i filmen dokumentert på det sterkeste gjennom synet av nedslaktning av ofre, flere av dem barn. Det advares om at dette er en meget sterk kinoopplevelse.

Israelske myndigheter la et effektivt sensurlokk over Gaza både under og i tiden etter konflikten. De hindret således media i å rapportere fra det krigshelvetet som utspant seg i Gaza-ghettoen. Det var mange som hadde behov for informasjon og innsikt i hva som egentlig skjedde. Vibeke Løkkeberg har i samarbeid med innbyggere i Gaza lyktes i å dokumentere de dramatiske hendelser som inntraff, og den desperasjon og maktesløshet som overgrepene resulterte i. Gjennom filmen blir vi vitne til handlinger vi tidligere bare kunne forestille oss - og som så ofte før overgår virkeligheten det meste av våre forestillingsevner.

Musikken er ved Lisa Gerrard, en av verdens fremste jazzsangerinner, som er kjent fra blant annet soundtracket til storfilmen Gladiator (2000).

Regissør Vibeke Løkkeberg og produsent Terje Kristiansen vil være til stede ved visningen for en kort innledning samt besvare spørsmål fra salen etter visningen.

TdF/red.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.