Konsert

EKKOFESTIVAL: MODERAT + NOSAJ + PVT + TIM EXILE + WALLS + SANNHUEZA + VINNIE WHO + NIKI AND THE DOVE

Årets Ekkofestival er den syvende i rekken. Som alltid får bergenserne sjansen til å bruke ører og øyne på nye og spennende kunstuttrykk innen elektronisk musikk og kunst.

Ekkofestivalen skjer i perioden 15-23 oktober på flere scener i Bergen. Lørdag 16. oktober er det hele seks artister i sving på USF. Programmet denne kvelden beskrives av arrangøren selv som den mest kompromissløse kvelden i festivalens historie, med artister som representerer ekstreme kvaliteter innen ny elektronisk musikk. Vi anbefaler alle å ta en titt på Ekko sine websider for å få et overblikk over dager, steder og artister.

Men vi tar med én omtale av en av lørdagens artister her - MODERAT:
Innen elektronisk undergrunnsmusikk er dette virkelig å regne for en supergruppe. Det høres kanskje ut som en selvmotsigelse, og akkurat det var det vel også mange som mente når Sacha Ring aka Apparat og Gernot Bronsert og Sebastian Szary aka Modeselektor, engang på vårparten i 2002, bestemte seg på å slå seg sammen for å lage elektroniske bølger under navnet Moderat. Etter kort tid resulterte samarbeidet i en EP-utgivelse som het "Auf kosten der gesundheit". Et samlet kritikerlaug var positive og mente at dette bare var en liten smakebit på hva som ville komme av spennende materiale fra den nyetablerte trioen. Men da arbeidet med et helt album skulle starte ble gruppen plutselig oppløst.

I årene som fulgte hadde artistene hver for seg en svært postiv utvikling både kunstnerisk og karrieremessig. Modeselektor ga ut albumet "Happy Birthday!", med gjestevokal fra bla. Thom Yorke, og la siden også ut på turne med Radiohead. De gjorde også et lass med viktige remixer.

Etter å bl.a. ha samarbeidet med Ellen Allien på prosjektet "Orchestra of bubbles" i 2003 og senere også i 2006, ga Apparat ut sitt eget soloalbum "Walls" i 2007, til stor jubel både hos annmeldere og publikum. Ved siden av dette jobbet han også med sitt eget plateselskap Shitkatapult.

I 2008 dukket det opp et rykte på diverse musikknettsteder om at trioen nå hadde bestemt seg for at tiden var moden for å gi Moderat prosjektet en ny sjanse. Etter en lang periode i studio kom deres første selvtitulert album ut våren 2009, etter dette fulgte en geografisk verdensturne, med meget selektive stopp på de fleste kontinenter, både publikum og kritikerne var meget positive i sin respons, og de ble av nettstedet Resident Advisors lesere kåret til årets live-act i 2009. Med seg på tur hadde de også videokunstneren Padfinderei, som sammen med bandet gjorde konsertene til helt unike visuelle opplevelser.

Nå er det endelig klart for en eksklusiv konsert på årets Ekkofestival, dette blir deres første og i følge dem selv eneste konsert i Norge (noensinne). Gled dere, dette blir uforglemmelig...

Hør selv: Moderat på Vimeo
Lørdag 16. oktober kl. 20.00 - 03.00 USF


 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.