Film

FILM: WILLENBROCK - ANDREAS DRESEN, TY. 2005


Willenbrock er et overraskende sceneskifte fra Dresens tidligere grimme portretter av storbylivet i Berlin. Filmen er et underholdende og subtilt ironisk portrett av en sedat, middelaldrende og bortskjemt bilselger med navn Willenbrock. Hans kone og elskerinne tolererer hverandre godt, og Willenbrock har derfor sett seg ut en ny ung lekkerbisken han kan forlyste seg med. Alt er perfekt, inntil kriminelle østeuropeere bryter seg inn i feriehuset en natt han og kona er til stede. I full panikk og i stummende mørke går de til voldsomt angrep på tyvene. Politiet fakker de skadede tyvene, som blir deportert tilbake til hjemlandet. Før de sendes tilbake sverger de imidlertid hevn over Willenbrock, og lover å vende tilbake for å hevne seg. Etter det begynner Willenbrocks liv å gå i fullstendig oppløsning.

Anita Vestøl Hals (CiO)/red.

Willenbrock. Regi: Andreas Dresen, Tyskland, 2005. Manus: Laila Stieler, etter en roman av Cristoph Hein. Foto: Michael Hammon. Musikk: Jens Quandt. Medv: Axel Prahl, Inka Friedrich, Anne Ratte-Polle, Dagmar Manzel m.fl. Tysk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 45 min.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.