Film

FILM: PILOTENS KVINNE, REGI ERIC ROHMER 1971

La femme de l'aviateur. Regi: Eric Rohmer, Frankrike, 1971. Manus: Eric Rohmer. Medv: Philippe Marlaud, Marie Rivière, Anne-Laure Meury, Mathieu Carrière, Philippe Caroit m.fl. Fransk tale, norske undertekster, 35mm, farger, 1t 46min.

Pilotens kvinne
Komedier og ordspråk I: "Man kan ikke tenke på ingenting," lyder ordspråket for den første filmen i denne serien. Francois oppsøker søvndrukken - etter en nattevakt på postkontoret - kjæresten Anne, men får se henne forlate leiligheten sin sammen med en fremmed - piloten som tittelen refererer til. De to har imidlertid ikke tilbrakt natten sammen, for piloten har kommet for å fortelle Anne at han vil gå tilbake til sin gravide kone.

Dette fører til en hel serie misforståelser, og filmen skildrer Francois' fantasifulle og ofte helt feilaktige oppfatninger av hva han ser. "Filmen er uavbrutt spennende, morsom, overraskende - et gjennomført overbevisende forsvar for spenningen i hvert enkelt menneskes individuelle skjebne." (Politiken). "Et av de mest gjennomførte stykker underholdning jeg har sett det siste tiåret." (Geoff Andrew)

CiK 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.