Konsert

AVGARDE - BERGENS KONSERTSERIE FOR NY MUSIKK: OVER BROEN MED FANNY HOLMIN, BAY/OSLO MIRROR TRIO, DOFKA DUO M.FL.

I typisk Avgardestil inviteres det til en travel og mangfoldig aften. Musikalske produkter fra Danmark, Argentina, USA og Norge, samt litt poesi fra Fanny Holmin blandes med Mari Kvien Brunvolls elektronikk, en slående uroppføring fra Dofka Duo, sakte metamorfoser fra Skarbø/Høyer/Kristiansen og talenter på tolv. En transatlantisk dobbeltrio runder av med plateaktuell improvisasjon. Konferansier for det hele er Fanny Holmin og kunstnerisk ansvarlig er Craig Farr. Kveldens tema er brobygging.

Lørdag 17 oktober kl. 19.00 USF Verftet. Dørene åpner kl. 18.30. Kr. 100/70.

Dofka Duo: Wildfire (urpremiere) med Vidar Thorbjørnsen og Gaute Drange Vee, begge slagverk

Astor Piazzolla: fra "Las Cuatre Estaciones": "Primavera Portena" (4:27) "Verano Porteno (5:10) med
Saxiono: Håvard Njølstad, saksofon og Christian Sommerfelt, klaver. Støttet av Norsk Kulturråd, Kunstløftet

Pause

Fanny Holmin & Mari Kvien Brunvoll i samspill

Øyvind Skarbø, Ola Høyer, Morten Kristiansen:
impro (ca. 20-30') Øyvind Skarbø, trommer / Ola Høyer, kontrabass / Morten Minothi Kristiansen, gitarer og elektronikk

Pause

Bay/Oslo Mirror Trio: Improvisasjoner (ca. 50') med Guro Skumsnes Moe, kontrabass / Håvard Skaset, gitar / Kyrre Laastad, trommer / Jacob Felix Heule, tommer / Håvard Volden, gitar / Tony Dryer, kontrabass

Videoinnslag: VJ Birk

Slutt 22.15
DOFKA DUO

Gaute Drange Vee har studert slagverk ved Universitet i Stavanger, og fortsetter studiene sine ved Griegakademiet. Vidar Thorbjørnsen har bachelor i slagverk fra Griegakademiet, og tar nå masterstudiet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har jobbet med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester, Tromsø Symfoniorkester og Bodø Sinfonietta. Dofka Duo møttes i 2004, og er i dag et prosjektbasert slavgerksensemble.

SAXIONO
Saxiano består av Christian Sommerfelt (12 år) og Håvard Njølstad (13 år). De har spilt sammen som duo i ca 1 år. De treffes hver uke for å spille, hoppe på trampoline og jage bikkja. De spiller fordi de er glad i det og har spilt en god del konserter rundt om i landet (og en gang i Finland).
Duoen Saxiono vant første pris i Nasjonale Ungdommens musikkmesterskap høst 08. Håvard og Christian har vant individuell første pris for hver sin klasse i Nasjonale Ungdommens musikkmesterskap høst 2007. Håvard er tatt opp ved "Unge Musikere" ved Griegakademiet dette år og Christian har nettopp fått tildelt Ånun Lund Rej's minnepris.

FANNY HOLMIN & MARI KVIEN BRUNVOLL

Fanny Holmin er poet og scenekunstner. Hennes arbeid er ofte sjangeroverskridende og livebaserte, og inkluderer samarbeid med andre kunstarter. Hun er også redaktør for det skjønnlitterære tidsskriftet Kraftverk.

Mari Kvien Brunvoll studerer jazzvokal ved Griegakademiets jazzlinje og har det siste året hatt en hektisk aktivitet bade som solomusiker og som del av ulike konstellasjoner. Det er særlig med stemme- og elektronikkprosjektet stit at hun har hatt suksess, og hun har gjort konserter med dette rundt om i Skandinavia.

ØYVIND SKARBØ, OLA HØYER & MORTEN KRISTIANSEN

Dei tre medlemmane i denne trioen har spela saman mange gonger, men
aldri i denne kombinasjonen! Idèen kom til etter at Ola og Øyvind
heldt ei rekke dobbel solokonsertar saman i Europa, og at Øyvind og
Morten gjorde det same i Cape Town. Alle tre jobbar på beslekta måtar
i soloformatet; lange strukturar og nyanserte klangflater som utviklar
seg i ei sakte metamorfose. "Tanken er å gjere det vi gjer solo,
samtidig! "

BAY / OSLO MIRROR TRIO

Bay/Oslo Mirror Trio er et transatlantisk orkester med speilbesetning bestående av musikere med base i Oslo og San Francisco. Bandet har eksistert siden januar 2008 og har allerede en fullengder på samvittigheten, og alt ligger nå til rette for ny plate. Musikken er improvisert og med vekt på det kollektive og utforsking av speilbesetningen. Det er ellers verdt å nevne at Bay / Oslo Mirror Trio består av de tre duoene SkasM, Basshaters og Dallas Wallpaper.

 

 

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.