Film

Film: Rocky, Martin Kellerman, Sverige 2008

Rocky. Regi: Martin Kellerman, Sverige, 2008. . Svensk tale, utekstet, 50 min. Rocky Martin Kellermans selvbiografiske tegneserie Rocky er en av vår tids beste og mest populære avisstriper, og kan i år feire tiårsjubileum. Og hva er vel da mer naturlig enn å ta steget fra tegneserieruten til den mellomstore skjermen? Kellerman gjør fjernsynsunderholdning av sin populære tegneserie slik Christopher Nielsen gjorde med To trøtte typer (2000), og Bergen animasjonsfestival har gleden av å kunne by våre publikummere på en aldri så liten norgespremiere. BAF viser hele serien, i originalversjon, for første gang på norsk jord. TV-serien Rocky består av tretten tominutterlange episoder som etter planen vil bli sendt på SVT og NRK i høst. Vi følger Rocky gjennom en helt vanlig dag, den første episoden starter om morgenen og den siste slutter i det han omsider går til sengs. Serien er regissert av Kellerman selv og animasjonen er ved A-film, som også blant annet står bak Terkel i knipe (2004). Han begynte å tegne Rocky etter å ha blitt dumpet av kjæresten, kastet ut av leiligheten og fått sparken fra jobben. Det som i utgangspunktet begynte som et forsøk på å gjøre noe positivt ut av en oppsiktsvekkende lang rekke negative momenter, utviklet seg til å bli et av Skandinavias største og mest gjenstridige populærkulturelle fenomener. Rocky appellere både til tilfeldige avislesere og kresne tegneserienerder. På grunn av sin metatekstuelle karakter og fokus på hverdagens mer uspektakulære viderverdigheter, har Rocky gjentatte ganger blitt sammenlignet med Seinfeld. Og ikke uten grunn; i likhet med Seinfeld er Rocky i stor grad tuftet på småprat mellom en gjeng mer eller mindre elskelige hverdagsmennesker. TV-serien om Rocky understreker både likhetene og forskjellene mellom de to; parallelene er mange, men Rocky tilhører et annet tiår og en annen kultursfære. I tillegg til Rocky-serien viser vi også musikkvideoen Hörde jag skål? som Kellerman laget for den svenske rapgruppen Fattaru. Seansen vil bli innledet av Kellermans mangeårige agent Håkon Strand. Martin Kellerman Martin Kellerman har i tillegg til tegne-serien om Rocky laget teater om Rocky, vært hovedperson i sin egen realityserie på SVT, illustrert bøker, laget musikkvideoer og blogget en hel del (så mye at bloggen hans finnes utgitt i bokform). TV-serien om Rocky er hans første større filmarbeid.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.