Film

Film: David Firth, regi David Firth, England 2004-2008

David Firth. Regi: David Firth, England, 2004-2008. . Engelsk tale, utekstet, 1t 15 min. David Firth David Firth slo gjennom med Salad Fingers, en Flash-animert internettserie som ble en farsott verden over, og i 2004 ble valgt av The San Fransico Cronicle som et av årets top 10 popkulturfenomen. Han har ikke gitt seg der, men produserer stadig nye ting i et variert utvalg visuelle sjangre, slik som todimensjonal tegning og stop-motion. I følge ham selv kommer mye av inspirasjonen hans fra to av hans navnebrødre: Lynch og Cronenberg, men også Tim Burton, South Park og The League of Gentlemen. Arbeidet hans er gjennomsyret av støtende språk og morbide tema, og det er gjerne forstyrrende og surrealistiske emner som behandles. I hans mest kjente verk finner vi nevnte Salad Fingers, den dypt forstyrrede hovedpersonen av samme navn som vandrer rundt i en øde, post-apokalyptisk verden og finner glede i å snakke med imaginere venner, gni sine lange grønne fingre over rustne skjeer, og erfare smerte. Firth komponerer egen musikk, men har også blant annet benyttet Aphex Twin, Brian Eno og Sigur Rós i sine arbeider. Når Firth skal kombinere animasjon og musikk, er tankegangen ”hvilken animasjon passer til denne musikken”, heller enn det motsatte. Firths nyeste stop-motion er Crooked Rot, som er en av filmene BAF vil vise. Denne har han funnet inspirasjon til fra sin egen hage, hvor han fant mannekenger og gummihender. Crooked Rot startet som et eksperiment for å se om stop-motion gjorde seg bedre ved bruk av et speilreflekskamera. Det opprinnelige målet var et fokus på å fange lys, men ble i følge ham selv nesten som en oppfølger til Hell – en animert visjon om helvete, og hans første forsøk på å lage noe virkelig forstyrrende. Vi glemmer selvsagt ikke hvor det hele startet, og har således inkludert utvalgte episoder av Salad Fingers i programmet. Videre vises blant annet Sock, Video Taping Date og Twinkle Tits. BAF har i samarbeid med filmskaperen satt sammen et representativt program på vel over en time som vil vise allsidigheten i arbeidet hans. David Firth David Firth er en 25 år gammel filmskaper, animatør og musiker fra England. Han er mest kjent for sine korte Flash-animasjonsfilmer som han distribuerer på internett, men opptrer også forran kamera som karakteren Devvo, en parodi på det erkebritiske "chav"-fenomenet.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.