Film

Film: Harold & Maude, regi Hal Ashby, USA 1971

Harold. Regi: Hal Ashby, USA, 1971. Manus: Colin Higgins. Foto: John A. Alonzo. Musikk: Cat Stevens. Medv: Ruth Gordon, Bud Corth, Vivian Pickles, Cyril Cusack m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 32 min. Vi ledes inn i et dunkelt, eksklusivt innredet rom. En ung mann gjør rolig unna forberedelsene til å ta sitt liv. Han skriver avskjedsbrev og retter på skjorten før han legger løkken om halsen. Moren kommer inn for å ta en telefon, og mens den unge mannen Harold henger og raller i tauet opplyser hun ham om at de får gjester til middag "...og vær så snill prøv å være litt livligere". Harold er besatt av døden. Han iscenesetter hyppige selvmord for sin rike marmorstatue av en mor. Han kjører omkring i en svart likbil og får kick av å gå i begravelser. Det er her han møter Maude på nærmere 80 år. Hun deler hans store interesse for døden, men har en helt annen innfallsvinkel. Maude elsker livet og ser på døden som en del av kretsløpet. Hun bor i en utrangert togvogn og bruker tiden sin til å stå aktmodell, male og finne opp innretninger som man kan lukte snø i. Med største naturlighet, lekenhet og taktfullhet beskrives kjærligheten som oppstår dem imellom. De opplever ting sammen; stjeler biler, planter om trær, røyker opium og drar på piknik på høggerier. Harold får del i Maudes energi og livsvisdom, mens den fysiske kjærligheten foregår off-screen. Harold & Maude er blant historiens største kultfilmer i ordets rette forstand. Regissør Hal Ashbys fortelleglede kjenner ingen grenser her, og han skal ha ære for at dette aldri blir banalt eller påtatt. sw
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.